"Всі органи працюють прекрасно" — тюремники РФ кажуть, що Сенцов не у реанімації

Укрінформ
Заступник начальника ФСВП Росії Валерій Максименко категорично спростував інформацію про те, що Олег Сенцов знаходиться в реанімації, про що раніше розповіла його сестра Наталія Каплан.

Про це Максименко заявив "МБХ медіа".

"У Олега все добре, його одужання йде навіть швидше, ніж ми припускали. На сьогодні він вже важить 80 кілограмів. Він досить активний, йде на поправку, посилено харчується, дотримуючись рекомендації лікарів. Ніяких непоправних наслідків для його здоров'я голодування не спричинило, всі органи Олега працюють прекрасно", - заявив Максименко.

Сьогодні раніше про госпіталізацію Сенцова повідомила його сестра Наталія Каплан. За її словами, він потрапив в реанімацію в Лабитнангі. Вона додала, що голодування Сенцова призвело до незворотних наслідків для його здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, українського кінорежисера, кримчанина Олега Сенцова було незаконно засуджено в Росії до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме "до кінця".

Читайте також: МЗС вимагає допустити в реанімацію до Сенцова українських лікарів

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого невідомо про продовження голодування його підзахисним. А заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко стверджує, що Сенцов припинив голодування і нібито їсть звичайну їжу, а також що він уже нібито набрав 1,8 кг.

Всього в Росії і анексованому Криму тримують близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-