Знайти

Знайти "український слід" у керченському нападі буде важко - експерт

Укрінформ
З позиції Росії логічно показати наявність "українського сліду" в керченському нападі, щоб не визнавати провину своїх чиновників та правоохоронців в окупованому Криму, однак знайти цей слід буде важко.

Про це в коментарі Укрінформу сказав експерт Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевіч.

"У мережі вже з’явилися скріншоти сторінки ймовірного вбивці з соціальної мережі "Вконтакте", і там часто-густо трапляються фото з "героями Новоросії" та з антиукраїнськими закликами. Тому знайти український слід буде важко. Але якщо завдання буде поставлено, то вигадають будь-яку нісенітницю - і про візити цієї людини до України, і про вплив українських інтернет-ресурсів тощо. Варіантів може бути багато", - зазначив Тишкевіч.

Він нагадав, що за усі роки, коли Крим був у складі незалежної України, на його території не сталося жодного теракту. "Зверніть увагу, як тільки Крим потрапив до Росії, там почалися проблеми з тероризмом. В Абхазії, Осетії, так званих Л/ДНР та на інших територіях, куди прийшла Росія зі своїм "порятунком", - там обов’язково ставалися теракти. В такому разі Курт Волкер, можливо, має рацію, кажучи про те, що вочевидь найбільша небезпека від захисників російської мови йде саме для тих, хто розмовляє російською мовою", - зазначив експерт.

Читайте також: Вибух у коледжі Керчі можуть списати на "українських диверсантів" - Тимчук

На його думку, оскільки в Керчі постраждали люди, яких Україна цілком законно вважає своїми громадянами, вона має наполягати, щоб окупанти надали результати розслідування. "Але в будь-якому разі, незалежно від результатів розслідування, держава, яка окупувала Крим, несе відповідальність за цей теракт", - підсумував Тишкевіч.

Як повідомлялося, 17 жовтня 2018 року в політехнічному коледжі міста Керч сталися вибух невстановленого пристрою та стрілянина, унаслідок чого загинули, згідно з останніми даними, 19 осіб з числа співробітників та учнів коледжу, а також постраждали близько 50 осіб, частина з яких перебуває у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-