Ситуація з водою для Криму несе загрозу посилення тиску Росії на Україну - Тимчук

Ситуація з водою для Криму несе загрозу посилення тиску Росії на Україну - Тимчук

Укрінформ
Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вважає, що критична ситуація з водозабезпеченням Криму несе загрозу посилення тиску на Україну з боку Росії, у тому числі військовим способом.

Про це Тимчук написав на своїй сторінці у Facebook.  

"Ситуація з водозабезпеченням окупованого півострова набуває загрозливого характеру для промисловості і сільського господарства анексованого Криму", - пише Тимчук, посилаючись на аналіз кремлівських експертів, підготовлений для президента Росії Володимира Путіна.

У підготовленому документі, повідомив Тимчук, підкреслюється, що "незважаючи на вжиті заходи по стабілізації обстановки у зв'язку з припиненням водопостачання через Північно-Кримський канал", промислові підприємства в Криму знижують обсяги виробництва або повністю припиняють роботу, поголів'я худоби скорочується через пересихання пасовищ, а загибель сільгоспкультур досягає 65% через відсутність поливу і обмежені опади.

За даними народного депутата, російські експерти висловили переконання у тому, що, "у разі неврегулювання у найближчій перспективі питання водозабезпечення Криму в промислових масштабах, існує велика ймовірність виникнення неконтрольованих надзвичайних подій у вигляді подальших техногенних катастроф, спалахів різних захворювань серед населення і худоби, а також загальної дестабілізації екологічної ситуації".

Читайте також: Порошенко ввів у дію рішення РНБО про захист на морях і Донбасі

Як відзначає Тимчук, раніше з метою вивчення причин і наслідків аварії в Армянську до анексованого Криму було спрямовано групу експертів НДІ МО РФ, які і підтвердили версію про порушення технологічного циклу на АТ "Кримський титан" через нестачу необхідного обсягу технічної води.

"У зв'язку з цим, у колах вищого керівництва РФ все частіше звучить думка про те, що "якщо питання по Україні не вдасться вирішити у 2019 році політичними методами (вибори Президента і вибори до ВР України), а саме встановлення в Україні проросійської влади, то його все одно потрібно буде вирішити будь-яким іншим способом, можливо, військовим", - резюмував Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-