Порошенко привітав початок прямого моніторингу ЮНЕСКО в окупованому Криму

Порошенко привітав початок прямого моніторингу ЮНЕСКО в окупованому Криму

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав рішення Виконавчої ради ЮНЕСКО про початок прямого моніторингу ситуації в окупованому Криму і Севастополі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Вітаю важливе рішення Виконавчої ради ЮНЕСКО про початок прямого моніторингу ситуації в АРК та Севастополі. Російській окупаційній владі не вдасться приховати свої злочини від міжнародної спільноти. Як не вдасться їй уникнути і заслуженої відповідальності”, - зазначив Президент.

"Єдиним фронтом у всіх міжнародних форматах продовжуємо боротися за відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Крим - це Україна!”, - наголосив Глава держави.

Як повідомлялося, Виконавча рада ЮНЕСКО 10 жовтня офіційно оголосила про початок першої фази прямого моніторингу ситуації в анексованому Криму, про результат якого генеральний директор організації прозвітує через рік.

У лютому Україна передала ЮНЕСКО докладний аналіз проблем, спричинених російською окупацією Криму.

Читайте також: ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму

На початку березня заступник міністра закордонних справ України, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Сергій Кислиця і генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулє обговорили перспективу запровадження прямого моніторингу ситуації з культурною та історичною спадщиною в результаті окупації Росією Криму.

27 березня в ЮНЕСКО оприлюднили доповідь про моніторинг ситуації в окупованому Криму, в якій ішлося про погіршення ситуації в галузі захисту культурної спадщини півострова.

11 квітня Виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення, яке фактично дозволяє розмістити моніторингову місію для спостереження за ситуацією в окупованому Росією Криму.

1 жовтня керівництво ЮНЕСКО підтвердило намір найближчим часом розпочати першу фазу прямого моніторингу. До спільної заяви на підтримку України приєднались 30 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-