Прокуратура АР Крим висунула Поклонській підозру у держзраді

Прокуратура АР Крим висунула Поклонській підозру у держзраді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді і порушенні звичаїв війни колишній так званій "очільниці кримської прокуратури" Наталії Поклонській. 

Про це сказав у середу під час презентації стратегії розвитку прокуратури АР Крим генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні статусу підозрюваної за українським законодавством набуде Наталія Поклонська. Щодо неї складено і підписано повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого прокурора АР Крим вона вчинила порушення законів і звичаїв війни, що передбачено міжнародними договорами", - сказав генпрокурор 

Він уточнив, що Поклонській підписано повідомлення про підозру у державній зраді (ст. 111 ККУ), а також порушенні законів і звичаїв війни (ч.1, ст.438 ККУ). 

"Оголошена підозра за особисту участь у забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, яку вона представляла в суді і називала екстремістською організацією", - зазначив Луценко.

Він також повідомив, що найближчим часом Поклонській буде повідомлено про підозру за переслідування українського режисера Олега Сенцова, який наразі відбуває покарання у Росії.

Читайте також: ГПУ завершила слідство про держзраду Поклонської та Аксьонова

"Ще один епізод щодо участі Поклонської у переслідуванні режисера Олега Сенцова. Зараз остаточно доопрацьовується і найближчим часом буде також пред'явлено підозру",- сказав він.

Загалом, за словами Луценка, за період діяльності прокуратури АР Крим в екзилі було  повідомлено про підозру 496 особам, до суду було  направлено 100 обвинувальних актів і оголошено 3 вироки за порушення територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-