Денісова вимагає від Москви негайно повідомити про здоров'я Балуха

Денісова вимагає від Москви негайно повідомити про здоров'я Балуха

Документ
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова вимагає від російського омбудсмена Тетяни Москалькової надати офіційну інформацію щодо голодування та самопочуття українського політв'язня Володимира Балуха.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши скан-копію відповідного документа.

"Володимира перевезуть в РФ для відбування покарання. Насторожує те, що політв'язень відмовився і в подальшому вживати тюремну їжу, а також носити одяг засуджених. Тому я вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про дійсний стан здоров'я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними", - підкреслила Денісова.

Вона нагадала, що Балух на 205-у дні голодування призупинив свій протест.

Денісова зауважила, що таке рішення українець прийняв на час етапування до колонії.

Як повідомлялося, український політв'язень Володимир Балух вирішив на час етапування до колонії призупинити голодування, а після прибуття на місце відбування покарання продовжити свій голодний страйк проти російських окупантів і не надівати тюремну робу.

3 жовтня підконтрольний Росії Верховний суд Криму переглянув попередній вирок українському політв'язню Володимиру Балуху і ухвалив остаточне рішення - 4 роки і 11 місяців позбавлення волі.

Читайте також: Балух вирішив призупинити голодування на час етапу

5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-