Правозахисниця пояснила, навіщо тюремники РФ розказують про Сенцова і “курочку”

Правозахисниця пояснила, навіщо тюремники РФ розказують про Сенцова і “курочку”

Ексклюзив
Укрінформ
Російська правозахисниця Тетяна Щур поставила під сумнів слова заступника директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерія Максименка, що Олег Сенцов зараз їсть звичайну їжу, поїв «курочку» і вже набрав 1,8 кг.

Про це вона сказала кореспонденту Укрінформу.

"Це маячня (слова Максименка про курочку, швидкий набір ваги тощо - ред.). Нагадаю, що раніше Максименко приблизно так само, безвідповідальними словами ганьбив Ільдара Дадіна. Така людина на такій посаді і потрібна владі - все дуже грамотно. Це робиться, щоб забалакати і зробити несерйозною, навіть смішною тему Сенцова і його голодування", - сказала Щур.

У той же час правозахисниця не змогла прокоментувати заяву уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолія Сака із приводу нібито продовження Сенцовим голодування.

Читайте також: На Сенцова після виходу з голодування чекає інвалідність - лікар

Як повідомлялося, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає звинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться в російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме "до кінця".

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

9 жовтня уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак заявив, що Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого не відомо про продовження голодування його підзахисним. А заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко стверджує, що Сенцов припинив голодування і нібито їсть звичайну їжу, а також що він вже нібито набрав 1,8 кілограма.

Усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-