Українська компанія постачала щебінь для будівництва Керченського мосту - СБУ

Українська компанія постачала щебінь для будівництва Керченського мосту - СБУ

Укрінформ
Правоохоронці викрили факти протиправного постачання українським підприємством до РФ матеріалів, що використовувались для будівництва так званого кримського мосту.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби задокументували, що менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобування щебеню, налагодили його поставки до країни-агресора. Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар'єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її російській компанії, яка є дочірньою структурою «ОАО «Мостожелезобетонконструкция», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи з будівництва так званого кримського мосту. Загалом до Росії було здійснено двадцять п'ять поставок щебеню загальною масою двадцять вісім тисяч тонн.

Читайте також: Обвалилася частина залізничного прольоту Керченського мосту

Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар'єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства. Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у анексованому Криму.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-