“Суд” у Криму відмовився відкривати справу про катування Параламова

“Суд” у Криму відмовився відкривати справу про катування Параламова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму відмовився задовольняти апеляційну скаргу кримчанина Рената Параламова на відмову в порушенні кримінальної справи за фактом його тортур російськими силовиками.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Судове засідання закінчилося. За словами судді Рената Параламова оголошено в розшук за статтею 222 КК РФ ("Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів "). Клопотання сторони захисту було залишено без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося 13 вересня 2017 року у кримському селищі Нижньогірський в будинку кримського татарина Рената Параламова пройшов обшук, після якого люди в масках і без розпізнавальних знаків на формі відвезли його в невідомому напрямку.

Читайте також: В окупованому Криму завели дві справи на Параламова, якого катувала ФСБ

Параламова виявили на автовокзалі Сімферополя на наступний день. Чоловік розповів, що невідомі з метою залучення до співпраці катували його, зокрема, надягали на голову мішок і давали розряди оголеними проводами.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, одного з учасників викрадення Рената Параламова впізнали серед відвідувачів кримського управління ФСБ РФ. Однак "прокуратура" відмовила в порушенні кримінальної справи проти співробітників ФСБ, які викрали і катували Параламова. При цьому, проти нього самого порушили дві кримінальні справи за статтями про незаконний обіг вибухових речовин, боєприпасів.

Після цих подій Параламов переїхав на материкову частину України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-