Парубій підписав постанову про висунення Сенцова на Нобелівську премію

Парубій підписав постанову про висунення Сенцова на Нобелівську премію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про висунення кандидатури українського кінорежисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Про це спікер повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Щойно підписав Постанову парламенту про Заяву Верховної Ради України до Нобелівського комітету щодо висунення кандидатури Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Вірю, що ми звільнимо Олега з російського полону", - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада ухвалила заяву про висунення кандидатури українського кінорежисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Раніше екс-президент Польщі, колишній лідер “Солідарності” Лєх Валенса подав кандидатуру українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Читайте також: Сенцов написав, що вірить "у хороший результат"

Сенцова незаконно засуджено у Росії у серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у Росії.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики й правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів, тож згідно з американським законодавством документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

У цілому в Росії й анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-