Після викидів

Після викидів "Титану": окупований Армянськ поновив навчання у школах

Укрінформ
Школи в місті Армянськ в окупованому Криму, де в серпні стався викид невідомої хімречовини, відновили навчальний процес.

Про це заявив у середу «голова міської адміністрації» Василь Теліженко, повідомляє ТАСС.

«Учні пішли до школи сьогодні вранці. Школи працюють, все нормально. Обстановка в місті стабілізувалася», - стверджує він.

Теліженко також зазначив, що в місто із санаторно-курортних установ повернулися всі діти. «У понеділок прибули 1570 дітей і дітей з батьками, вчора ще 1300 осіб. Всі діти повернулися до міста», - сказав він.

Раніше у вівторок навчально-виховний процес, після вимушених канікул, відновився в дитсадках міста.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня в Армянську скасували режим надзвичайної ситуації, введений після викиду хімічних речовин на заводі «Титан», і з понеділка діти почали повертатися із санаторно-курортних установ.

Читайте також: Санкційний список "кримських" хімкомпаній не остаточний — МінТОТ

У місті Армянськ в окупованому Росією Криму проти ночі на 24 серпня стався викид невідомої отруйної речовини, що призвів до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також були зафіксовані факти хімічного забруднення повітря і грунту.

На 12-й день екологічної катастрофи так звана влада Криму призупинила на два тижні роботу заводу «Титан» в Армянську. Дітей шкільного віку та дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин у районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі «Титан» в Армянську стався через те, що в результаті навчань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-