Санкційний список

Санкційний список "кримських" хімкомпаній не остаточний — МінТОТ

Укрінформ
Підготовлений Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб санкційний список іноземних компаній, які сприяють виробництву хімічної продукції в окупованому Криму, не є остаточним.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив глава відомства Вадим Черниш.

"Це не остаточний список, ми постійно працюємо над санкційними списками і зараз працюємо з правоохоронними органами із встановлення всіх елементів, причетних до незаконної діяльності на тимчасово окупованих територіях", - заявив Черниш.

Раніше у МінТОТ заявили про підготовлену пропозицію про застосування санкцій "до низки юридичних осіб, які сприяють виробництву хімічної продукції на території тимчасово окупованого Криму всупереч діючому законодавству України, та тих, що здійснюють реалізацію такої продукції на території інших країн".

До переліку компаній, щодо яких пропонується застосувати санкції, включено: "Летан Інвестментс Лімітед" (Кіпр), ТОВ "Титанактив" (РФ), ТОВ "Центр оптимальних технологій" (РФ), "Охна Холдінгс лімітед" (Кіпр), ТОВ "Хімкомснаб" (РФ), "Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи" (Швейцарія).

Читайте також: Укртрансгаз скаржиться на газзбути Фірташа до Нацкомісії

Як заявили у міністерстві, запровадження санкцій до всіх причетних юридичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС.

На сьогодні відомство направило на опрацювання відповідний проект розпорядження до органів державної влади. В подальшому це розпорядження буде винесено на розгляд уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-