Окупантський

Окупантський "суд" продовжив до січня арешт "кримським диверсантам"

Укрінформ
Підконтрольний російським окупантам суд у Севастополі продовжив до січня 2019 року арешт двом фігурантам "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Севастопольський міський суд" 20 вересня 2018 року ще на чотири місяці продовжив арешт двом фігурантам "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову", - йдеться в повідомленні.

За словами родичів Володимира Дудки, севастопольці будуть перебувати в СІЗО до 11 січня 2019 року.

Читайте також: У «кримського диверсанта» Дудки серйозні проблеми зі здоров'ям — брат

Засідання проходило в закритому режимі. За інформацією родичів, в коридорі над дверима зали засідань повісили динамік і вмикали його, коли почалося засідання. З динаміка лунало шипіння, щоб ті, хто перебував у коридорі суду, не чули того, що відбувається за дверима.

Судове засідання, на якому справу розглядатимуть по суті, перенесли на жовтень через хворобу адвоката Олексія Бессарабова. Від захисника за призначенням Бессарабов відмовився. Наступні судові засідання заплановано на 29, 30 і 31 жовтня 2018 року.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що 2 серпня 2018 року в "Севастопольському міському суді" почався новий розгляд справи по суті, його веде громадянин РФ Ігор Кожевніков, колишній суддя Задніпровського районного суду Смоленська.

Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі, їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину.

Правозахисники неодноразово заявляли про те, що так звана "справа українських диверсантів" є політично вмотивованим кримінальним переслідуванням. У цій справі використовуються неприпустимі докази, а затримані в Криму українці у справі "українських диверсантів" є політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-