У Парижі активісти голодуватимуть на знак солідарності з Сенцовим

У Парижі активісти голодуватимуть на знак солідарності з Сенцовим

Укрінформ
У Парижі представники мистецьких кіл, кінорежисери, письменники, журналісти, інтелектуали, а також пересічні громадяни розпочали акцію солідарності та підтримки українського режисера Олега Сенцова й усіх політв’язнів Кремля.

Про це заявив один із організаторів акції шеф-редактор "Філософського журналу" Мішель Ельчанінов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чотири місяці Олег Сенцов голодує, щоб висловити свій протест. Ми започатковуємо рух, яких охоплюватиме багатьох особистостей, серед яких кінорежисери, інтелектуали, письменники та усі громадяни, які забажають долучитися. Йдеться про участь у голодуванні упродовж одного дня", - наголосив Ельчанінов.

За задумом організаторів, серед яких й Французька спілка кінорежисерів, акція має стати безстроковою. Йдеться про почергове голодування кожного з учасників упродовж доби, після чого його змінює інший активіст.

Читайте також: Сподіваюся, Путіна вдасться "дотиснути" - Клімкін про звільнення Сенцова

Акція проходить на площі Клода Дебюссі, що поряд з посольством Росії у Франції.

Організатори закликають усіх небайдужих приходити на площі та підтримати українських політичних в’язнів, яких протиправно утримує російський режим, та вимагати їх негайного звільнення.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-