Клімкін нагадав Опоблоку, що саме Росія відрізала Крим від води

Клімкін нагадав Опоблоку, що саме Росія відрізала Крим від води

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що швидкою реакцію на його заяву про неможливість постачання з України води до окупованого Росією Криму "Опозиційний блок" чітко засвітився як сила, котра інтереси України сприймає на московський лад.

Про це Клімкін написав у Facebook.

""Опоблок" звинувачує мене в порушенні міжнародного права і навіть у геноциді... Річ у тім, що міжнародне право, на яке ви посилаєтеся, твердить прямо протилежне: всю відповідальність за ситуацію на окупованих територіях несе саме окупант. Це не Україна відрізала Крим від води, це зробила Росія, силою відрізавши Крим від України. Сама по собі окупація Криму є порушенням міжнародного права і людських прав усіх кримчан", - написав Клімкін.  

Він додав, що окупація Криму також стала причиною безлічі інших злочинів в усіх сферах, зокрема расової дискримінації, що є предметом нашого позову до Міжнародного суду ООН, незаконного позбавлення волі численних політв’язнів, навмисного переселення з Росії до Криму нових колонізаторів шляхом примусового заміщення населення й нав’язування російського громадянства кримчанам.

Клімкін підкреслив, що екологічна катастрофа в Армянську - це теж злочин, скоєний окупантами на чужій землі. 

Він також  констатував, що його прогноз, що Росія використовуватиме ситуацію в Армянську для посилення тиску на Україну у питанні постачання води, повністю підтвердився, і зауважив, що "Росія все-таки дуже передбачувана у своїх підлостях". 

"Шановні панове з "Опоблоку"! Якщо ви так переймаєтеся долею наших співвітчизників у Криму, то закличте Росію негайно припинити незаконну окупацію Криму, а також і Донбасу. Сподіваюся, ви ж маєте вплив на Москву. Чи все навпаки - це Москва має вплив на вас?", - резюмував міністр.

Партія "Опозиційний блок" 13 вересня оприлюднила заяву з вимогою відставки Клімкіна, а також негайного забезпечення права кримчан на доступ до прісної води.

Читайте також: Росія намагається використати ситуацію в Армянську для маніпуляцій - Клімкін

В "Опоблоці" також  звинуватили владу в тому, що обмежуючи доступ до прісної води, Україна створює ризики для життя і здоров'я кримчан та підсилює екологічну загрозу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спілкування з журналістами 12 вересня заявив, що Україна не постачатиме воду на окуповану Росією територію  Криму,  і що Росія намагається використати на міжнародних майданчиках ситуацію з непостачанням води з України в окупований Крим не в контексті міжнародного права й анексії півострова, а в гуманітарному контексті.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-