Зниклий після обшуку в Криму активіст не виходить на зв'язок

Зниклий після обшуку в Криму активіст не виходить на зв'язок

Укрінформ
Осман Бєлялов, у будинку якого у четвер силовики проводили обшук, так і не вийшов на зв'язок з родичами. Мати має намір подати заяву про зникнення свого сина, якому окупанти ставлять екстремізм.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Матір Османа Бєлялова на даний момент направляється у відділення для написання заяви про пропажу сина", - говориться у повідомленні.

За даними "Кримської солідарності, зниклому активістові ставлять ст. 282 ч. 1(Дії, спрямовані на збудження ненависті або ворожнечі, а також на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками статі, раси, національності, мови, походження, відношення до релігії).

Читайте також: МЗС - про обшуки у Криму: Окупант намагається зламати кримських татар

Крім того, після обшуку у РВВС доставили батька Османа Бєлялова.

Юрист Руслан Абдурашитов, який раніше надав правову допомогу вже відпущеним активістам, "зараз також знаходиться у РВВС, де має намір подати скарги і заяви про порушення у діях співробітників силових структур при проведенні обшуку у будинку сім'ї Бєлялових".

Як повідомлялося, у четвер уранці у Бахчисараї силовики почали обшук у будинку активіста "Кримської солідарності" Османа Бєлялова, що займався соціально-побутовими проблемами сімей політв'язнів, у тому числі свого брата Мемета Бєлялова, якого необгрунтовано заарештували й утримують у СІЗО. Під час обшуку силовики затримали й відвезли у поліцію двох активістів Ельдара Умерова й Селіма Тейфукова. Пізніше затриманих під час обшуку кримських татар відпустили.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-