Окупанти відпустили затриманих у Бахчисараї кримськотатарських активістів

Окупанти відпустили затриманих у Бахчисараї кримськотатарських активістів

Укрінформ
Затриманих під час обшуку в Бахчисараї двох активістів, які фіксували на камеру дії силовиків, відпустили. Після обшуку поліцейські відвезли з собою батька Османа Бєлялова.

Про це повідомляє "Кримська солідарність"

"Затриманих Ельдара Умерова і Селіма Тейфукова відпустили. Щодо них було проведено фотофіксацію, а також зняті відбитки пальців", - йдеться у повідомленні.

Крім того, активісти громадської організації поінформували, що після закінчення обшуку силовики відвезли з собою батька Османа Бєлялова.

"Обшук закінчився. Співробітники силових структур відвезли у райвідділ поліції м.Бахчисарай батька Османа Бєлялова", - йдеться у повідомленні.

Активісти зазначили, що на під'їзді до місця проведення обшуку співробітники дорожно-патрульної служби перевіряли документи у всіх, хто там був.

Окрім того, пославшись на дружину Мемета Бєлялова Едіє, вони ще раз зазначили, що місце перебування Османа досі не відоме.

Читайте також: МЗС - про обшуки у Криму: Окупант намагається зламати кримських татар

Нагадаємо, у четвер вранці у Бахчисараї силовики почали обшук у будинку активіста "Кримської солідарності" Османа Бєлялова, який займався соціально-побутовими проблемами сімей політв'язнів, у тому числі свого брата Мемета Бєлялова, якого необгрунтовано заарештували і утримують у СІЗО. Під час обшуку силовики затримали і відвезли в поліцію двох активістів Ельдара Умерова і Селіма Тейфукова. Для надання їм правової допомоги у райвідділ поліції прибув юрист Руслан Абдурашитов. 

Фото: Фейсбук "Кримської солідарності"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-