З імовірністю 90% “Титан” призупинили - голова Херсонської ОДА

З імовірністю 90% “Титан” призупинили - голова Херсонської ОДА

Укрінформ
Ситуація навколо забруднення довколишнього середовища викидами заводу "Титан", який розташований на окупованій Росією території Криму, стабілізувалася - за існуючою інформацією, робота підприємства призупинена.

Про це заявив журналістам голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні ситуація нормалізується, тому що з учорашнього дня, з десятої ранку, ми не спостерігаємо роботи "Титану". Труби на ньому не димлять. Також у нас є внутрішня інформація з тієї сторони (з Криму. - ред.), і ми з ймовірністю 90% можемо припустити, що сьогодні завод стоїть", - сказав очільник області.

Він нагадав, що на території області проводиться регулярний аналіз повітря, грунтів, води, а також овочів і фруктів на предмет зараження. Ці спостереження також дають привід говорити про стабілізацію ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Читайте також: На Херсонщині знезаражують дороги в зоні викидів заводу "Титан"

Через дану ситуацію на Херсонщині ввечері 6 вересня було прийнято рішення евакуювати дітей та вагітних жінок із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести їх оздоровлення в оздоровчих закладах області.

9 вересня російські ЗМІ з посиланням на "голову" адміністрації Армянська Василя Теліженка. поширили інформацію про призупинку роботи заводу. Але того ж дня херсонська влада ці дані спростувала. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-