Викиди на

Викиди на "Титані": на оздоровлення вивезли півтисячі жителів Херсонщини

Укрінформ
На Херсонщині із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться в зоні небезпечного впливу виробничої діяльності заводу "Титан", станом на вечір суботи, вивезли на реабілітацію майже 530 дітей і дорослих.

Про це повідомив у суботу пізно ввечері у Facebook директор Депaртaменту оcвіти, нaуки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький. 

"Інформую: в Мирненській, Каланчацькій, Присиваській ОТГ та частково в Каланчацькому і Чаплинському районі тимчасово призупинено освітній процес. Всім бажаючим дітям та батькам з ймовірної небезпечної зони ми створили умови для відпочинку у місті Скадовськ. На цей час цією можливістю скористались 528 дітей та дорослих", - написав Криницький.

Він зазначив, що всі діти були обстежені лікарями. Відхилень чи хвороб, що були б пов'язані з викидами хімічних речовин, не виявлено.

Криницький також поінформував, що з понеділка учні, вивезені з Каланчацького і Чаплинського районів на відпочинок у курортну зону, продовжать там також і навчання у школах Скадовська.

Читайте також: Через викиди в окупованому Криму по меддопомогу звернувся 61 прикордонник

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Також хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан" зафіксували на Херсонщині.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан".

Крім того, тимчасово зупинено роботу КПП "Каланчак" та "Чаплинка" на кордоні з Кримом.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-