Виїхати з Криму можна буде через

Виїхати з Криму можна буде через "Каланчак" і "Чаплинку" - Слободян

Укрінформ
Співробітники ДПСУ продовжують нести службу на КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка", які раніше було закрито на в'їзд до Криму через хімічні викиди заводу "Кримський титан".

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян кореспонденту Укрінформу.

"Прикордонники будуть нести службу на своїх місцях для того, щоб оперативно оформляти громадян, які тимчасово хочуть покинути зону екологічного лиха", - сказав Слободян. 

За його словами, на "Чонгарі" буде максимально збільшено кількість прикордонних нарядів, щоб оперативно оформляти людей і транспортні засоби. Слободян зауважив, що наразі пасажиропотік з Криму практично не збільшився.

Читайте також: Через викиди “Титану” закривають два КП на адмінмежі з окупованим Кримом

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що в ході стрільб, які проводилися російськими військовими 13-19 серпня в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів, зазначені об'єкти після влучення в них снарядів були пошкоджені.

У ніч на 24 серпня в окупованому Криму в місті Армянську сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів, а також жителів прилеглих районів Херсонської області. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

На розташованому там заводі "Титан" оголилося 42 квадратні кілометри кислотного накопичувача підприємства.

Тільки на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити у санаторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-