У РФ заявляють, що Сенцов не припинить голодування і піде до кінця

У РФ заявляють, що Сенцов не припинить голодування і піде до кінця

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі РФ Анатолій Сак побував у незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова і заявив, що той на 116-й день голодування "виглядає цілком здоровим".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Урал".

"Для людини, яка перебуває в режимі голодування, виглядає цілком здоровим. Він адекватний, спокійний загалом. У добровільному порядку йому надається медикаментозна допомога. Коли я прийшов до нього, він саме лежав на крапельниці", - сказав Сак.

За його словами, Сенцов заявив, що "не потребує візитів" ані правозахисників, ані священнослужителів. Сак зазначив, що український режисер не планує припиняти голодування і йтиме до кінця. Крім того,він особисто не проситиме президента РФ Володимира Путіна про помилування. Зустріч омбудсмена в Ямало-Ненецькому окрузі з Сенцовым тривала близько 30 хвилин.

Як повідомлялося, під Адміністрацією президента Росії в Москві проходять одиночні пікети на підтримку Сенцова.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Читайте також: SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч підписів

Однак, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-