SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч підписів

SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала необхідні 100 тисяч підписів

Укрінформ
Петиція на підтримку незаконно ув'язненого в Росії Олега Сенцова та інших бранців Кремля, розміщена на сайті Білого дому, зібрала необхідні 100 тисяч підписів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, станом на 10.20 6 червня під петицією підписались 100 523 особи.

"Кримський режисер Олег Сенцов отримав 20 років у російській в'язниці за безпідставними обвинуваченнями в тероризмі, оскільки він виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політичних в'язнів у Росії. Неминуча смерть Олега швидко наближається через бездіяльність, адже його стан критичний. Європейський парламент вже закликав Володимира Путіна негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер настав час для Америки висловитися. Ми наполегливо закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії", - йдеться у тексті петиції.

Читайте також: #SaveOlegSentsov: петиція на сайті Білого дому зібрала вже понад 80 тисяч підписів

Необхідну кількість підписів потрібно було зібрати до 8 вересня, інакше вона була б знята з сайту Білого дому.

Тепер американська влада зобов’язана відреагувати на заяву.

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Фото на першій сторінці: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-