Міжнародний фестиваль Meridian Czernowitz пройде під гаслом #FreeSentsov

Міжнародний фестиваль Meridian Czernowitz пройде під гаслом #FreeSentsov

Фото
Укрінформ
З 7 по 9 вересня у Чернівцях відбудеться ІХ Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, він пройде під гаслом #FreeSentsov. 

А присвячено цьогорічний фестиваль 100-річчю від дня народження визначного австрійського поета XX сторіччя Пауля Целана, який народився у Чернівцях, заявили на прес-конференції організатори заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року ми проводимо вже 9-й фестиваль. За цей час ми стали більш фундаментальними та більш організованими. Нинішній фестиваль буде присвяченим 100-річчю від дня народження Пауля Целана та пройде під гаслом #FreeSentsov», – розповів президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев.

Директор фестивалю Євгенія Лопата повідомила, що цьогорічний фестиваль стане першим у низці заходів «Пауль Целан 100».

«Протягом 2018 та 2020 років в Україні та Європі відбудуться різні заходи присвячені сотій річниці від дня народження Пауля Целана у Чернівцях. Ці заходи об’єднають любителів літератури України, Німеччини, Франції та Австрії», – сказала Лопата.

Фестиваль Meridian Czernowitz / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Нагадаємо, на цьогорічний фестиваль Meridian Czernowitz приїдуть 30 зарубіжних та українських митців з 8 країн світу

Читайте також: До Путіна прийшли пікетувати за Сенцова

Серед цікавих локацій, де проходитимуть поетичні читання – синагога в Садгорі (район Чернівців), єврейське кладовище, двір будинку Пауля Целана по вул. Саксаганського, 5 тощо.

На сайті фестивалю можна ознайомитись з детальною програмою заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-