До Путіна прийшли пікетувати за Сенцова

До Путіна прийшли пікетувати за Сенцова

Відео
Укрінформ
До адміністрації президента РФ прийшли активісти від опозиції з табличками «Сенцов 116», щоб підтримати незаконно засудженого у РФ українського режисера, який оголосив 116 днів тому голодування.

Про це повідомляє «Новая газета» із посиланням на організатора пікетів, педагога-психолога Юлію Самойлову.

"Два дні люди стоятимуть тут і потім біля Окуджави (біля пам'ятника Булату Окуджаві на Арбаті - ред.). З 10 до 19, поки працює адміністрація, - просто вночі пікети заборонено. Хоча, чому б не зробити цілодобовою таку акцію", - сказала Самойлова.

За її словами, активісти розбилися на невеликі групи, які стоятимуть, по черзі змінюючи один одного. Наразі поодинокі пікети «Сенцов 116» біля АП проводять дві людини.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

5 вересня стало відомо, що комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу відмовила матері Сенцова у розгляді клопотання про помилування сина.

Читайте також: Сенцов написав листа російським правозахисникам

У Кремлі наполягають, що Сенцов сам має подати відповідне прохання. Проте політв'язень, за словами його адвоката, відмовляється писати будь-які прохання, адресовані російській владі.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Фото, відео: Новая газета, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-