На Херсонщині визначають забруднення від кримського

На Херсонщині визначають забруднення від кримського "Титану"

Укрінформ
На Херсонщині організовано забір проб води, грунту та повітря для визначення забруднення території області заводом "Титан", розташованим в анексованому Росією Криму.

Про це повідомив у ніч на суботу на своїй сторінці у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"Щойно провели екстренну нараду на КПВВ "Каланчак" щодо забруднення навколишнього середовища від діяльності заводу "Титан", який розташований в окупованому Армянську. Через дефіцит води оголилося 42 квадратних км кислотного накопичувача, з якого відбувається випаровування і подальше конденсування небезпечних сполук. В результаті це негативно може відобразитися на здоров'ї людей, які проживають у Армянську, Красноперекопську та навколишніх населених пунктах, і в тому числі Каланчацького і Чаплинського районів! Наразі організовано забір проб води, грунту, повітря для визначення вмісту шкідливих сполук та їх впливу на здоров'я громадян", - наголосив Гордєєв.

Він зазначив, що вражений цинічністю окупаційної влади, яка робить вигляд, що нібито нічого не відбувається. Вода, яка добувається із свердловин, використовується заводом виключно для отримання прибутку, "а на екологію і здоров'я людей начхати", додав очільник Херсонщини.

Він підкреслив, що дана ситуація перебуває на особистому контролі Президента України Петра Порошенка.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна, екологічні проблеми, що виникають внаслідок незаконної діяльності підприємств на півночі окупованого Криму, відчувають не тільки жителі Армянська, а й жителі суміжних із півостровом населених пунктів Херсонської області у Присивашші.

Читайте також: Заводи в окупованому Криму забруднюють Херсонщину - представник Президента

"У нас є відповідні скарги. У деяких селах ситуація вже критична. Тому ми будемо наполягати на тому, щоб, нарешті, почався відповідний екологічний моніторинг, щоб на підконтрольній території ми мали чітку оцінку розмірів екологічного лиха внаслідок незаконної діяльності підприємств північного Криму", - сказав Бабін. 

Він підкреслив, що результати моніторингу можуть стати підставою для притягнення до відповідальності правоохоронними органами всіх, хто причетний до роботи цих кримських підприємств, зокрема бенефіціарів цих підприємств на підконтрольній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-