У Ризі пройшли акції на підтримку Сенцова

У Ризі пройшли акції на підтримку Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
Представники української діаспори, латвійські та російські активісти провели в Ризі низку акцій на підтримку Олега Сенцова, голодування якого триває 100 днів, та до 50-річчя придушення радянським режимом «Празької весни».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку активісти з латвійським, українським та кримськотатарським прапорами прийшли до пам’ятника Свободи. Тут було розгорнуто плакати трьома мовами на підтримку Олега Сенцова та інших українських політв’язнів з вимогами їх негайного звільнення.

Активісти також поклали квіти до будівлі посольства Чехії - на згадку про те, що 21 серпня 1968 року розпочалося придушення Радянським Союзом «Празької весни» в Чехословаччині.

Наостанок активісти провели невеликий пікет біля посольства правонаступника агресивної політики СРСР – Російської Федерації. Заходи були підготовлені громадською організацією «Ukrainas Patriotu Kustiba/Товариство підтримки України».

Як повідомлялося, 21 серпня виповнюється 100 днів, відколи незаконно ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у РФ.

Активісти в Україні й десятках країн світу оголосили про проведення в цей день акцій на підтримку Сенцова.

Окрім України акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США. Чеські кінематографісти оголосили 21 серпня днем початку «ланцюгового» голодування на підтримку колеги з України.

Читайте також: Львів'яни принесли листи на підтримку Сенцова до генконсульства РФ

Голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Європейський Союз закликає Росію звільнити Сенцова та інших незаконно затриманих українців.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото, відео Олега Кудріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-