Врятувати Сенцова: Чалий закликає підтримати петицію на сторінці Білого дому

Врятувати Сенцова: Чалий закликає підтримати петицію на сторінці Білого дому

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий закликає співвітчизників підтримати на сторінці адміністрації Трампа петицію із закликом порятунку українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів.

Про це заявив посол на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Позиція США дуже чітка (Росія повинна відпустити Сенцова негайно - ред.). Очевидно, що й та петиція, яка є на сайті Білого дому... це буде додатковий сигнал народу, і позиція аполітична. Я думаю, що саме позиція США має бути тут вирішальною. Сполучені Штати мають вплив, вони допомагають Україні. І думаю, ще один важливий момент у тому, що ніколи Україна не була настільки під увагою США - і конгресу, і виконавчої влади”, - сказав Чалий.

Він також звернувся до українців, щоб вони підтримали цю петицію, "потрібно 100 тисяч голосів підтримки до вересня".

Читайте також: МЗС закликає світ посилити тиск на Росію задля звільнення Сенцова

Він нагадав про те, що Президент України Петро Порошенко постійно порушує питання щодо звільнення українських політичних в'язнів, які перебувають незаконно в РФ. Так, він особисто обговорював цю тему з президентом Трампом у Брюсселі, з керівником департаменту зовнішньої політики США Майком Помпео.

“Ми звертаємося до наших міжнародних партнерів по звільненню наших полонених, політичних заручників. Я можу вам сказати, от зараз проходить акцій на підтримку звільнення Олега Сенцова, Романа Сущенка та всіх незаконно затриманих у Росії. Так от, буквально зараз готується звернення великої групи ініціаторів до державного департаменту адміністрації президента Трампа для того, щоб не просто підсилити тиск, а поставити дуже жорстку та чітку позицію, бо 100 днів сьогодні голодує Олег, і всі розуміють, що це критичний момент. Підтримка є, і США постійно її здійснюють”, - запевнив Посол.

Як повідомлялося, Сенцова засудили в РФ до 20 років колонії за сфабрикованими обвинуваченнями в організації терактів у Криму. 14 травня він оголосив голодування, вимагаючи від Кремля звільнити всіх українських політв'язнів.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я режисера катастрофічний. 14 серпня Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, що його стан "передкритичний".

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-