Порятунок Сенцова: Берлін сподівається на

Порятунок Сенцова: Берлін сподівається на "гуманітарне вирішення"

Укрінформ
У Берліні сподіваються на те, що питання українського режисера Олега Сенцова, який голодує 96-ий день у російській колонії, буде вирішене в гуманітарному ключі.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми, як і багато урядів світу, в тому числі французький, також хотіли б, щоб у цьому випадку (з Олегом Сенцовим - ред.) вдалося дійти до гуманітарного рішення», - сказав прес-секретар.

За його словами, питання прав людини завжди порушується на переговорах з російською стороною, зокрема й на зустрічі канцлера з російським президентом. При цьому він не уточнив, чи порушуватиметься на переговорах Меркель із Путіним найближчої суботи питання конкретно про Сенцова.

Зайберт зазначив, що в центрі уваги на переговорах будуть питання двостороннього співробітництва, а також «великі міжнародні виклики».

Ситуація на Донбасі, за його словами, також буде однією з тем обговорення. Прес-секретар підкреслив, що в останні місяці постійно йшлося про можливості та необхідності розміщення миротворчої місії в регіоні, проте досі не досягнуто згоди щодо формулювання її мандата. З точки зору німецького уряду, сказав Зайберт, розміщення такої місії «могло б бути доцільним».

Читайте також: Під посольством РФ в Таллінні вимагали звільнення українських політв'язнів

Він також сказав, що російський лідер прибуде до Берліна з маленькою делегацією. В якому форматі відбуватимуться переговори, поки невідомо, але це буде в будь-якому разі вузьке коло, додав Зайберт.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що мають намір попросити канцлера ФРН Ангелу Меркель порушити на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним питання незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова і посприяти його звільненню.

Зустріч Меркель з Путіним запланована на 18 серпня в Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-