Денісова вважає, що фейки про Сенцова вигадують тюремники в Лабитнангі

Денісова вважає, що фейки про Сенцова вигадують тюремники в Лабитнангі

Укрінформ
Поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть працівники колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, де утримують українського політв'язня.

Про це "Громадському" повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Омбудсмен прокоментувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва про те, що літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда, яку пізніше спростувала Федеральна служба виконання покарань Росії, а також сама журналістка, зазначивши, що «над ними просто посміялися».

«Важко коментувати це... Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Сенцова - ред.), але у Лабитнангі (у колонії - ред.) так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії», - сказала Денісова.

Вона також нагадала, що у п'ятницю, 9 серпня, у Сенцова була медична комісія, і після обстеження, за неофіційними даними (Денісова наголошує, що документів, що підтверджують цю інформацію наразі немає), є два висновки: по-перше, те, що Сенцов для 90 днів голодування «почувається нормально», а по-друге, що його можна перевозити.

Читайте також: ФСВП РФ спростувала інформацію ЗМІ про вивезення Сенцова з колонії - ТАСС

«Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, — ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася», - додала омбудсмен.

8 серпня сестра політв'язня Наталя Каплан повідомила, що стан Сенцова важкий: він не може ходити, також йому не передають листи.

Також 8 серпня повідомлялося, що клопотання матері Сенцова про його звільнення передали в комісію з питань помилування Ямало-Ненецького округу.

9 серпня в Адміністрації президента Росії повідомили, що отримали листа від матері українського політв’язня Олега Сенцова про його помилування. У президента Володимира Путіна заявили, що не готові говорити про офіційну реакцію на цей лист.

МЗС України закликало партнерів посилити тиск на Росію для звільнення Сенцова.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-