У російській ФСВП заявляють, що голодування Сенцова обійшлося їм вже в 140 тисяч

У російській ФСВП заявляють, що голодування Сенцова обійшлося їм вже в 140 тисяч

Укрінформ
У Федеральній службі виконання покарань РФ заявили, що в українського політв'язня Олега Сенцова. який голодує вже 90 днів, немає дефіциту маси тіла.

Про це йдеться на сайті російського відомства.

"... На сьогодні дефіциту маси тіла і погіршення стану здоров'я не спостерігається ... Наразі стан Сенцова О.Г. оцінюється як задовільний", - заявили в російському відомстві.

Там стверджують, що показань до екстреної госпіталізації українця не встановлено.

За інформацією ФСВП, проводилися консиліуми лікарів-фахівців Лабитнанзької міськлікарні і лікувально-діагностичні заходи (останні відбулися 10 серпня), і за їх результатами "станів, що загрожують життю пацієнта, а також погіршення стану здоров'я не зазначено".

У російській ФСВП також підрахували, у скільки державі-агресору обходиться кожен день голодування незаконно засудженого українця. Так, за їхніми даними, на медичне забезпечення Олега Сенцова витрачається 1100 рублів на добу.

"... Засудженому Сенцову О.Г. в період добровільної відмови від прийому їжі надано 202 медичні послуги на загальну суму понад 45 тисяч рублів. На медикаментозне забезпечення даного пацієнта з федерального бюджету в зазначений період витрачено більш як 95 тисяч рублів", - відзвітували у ФСВП.

У відомстві також запевнили, що лікарські препарати для підтримки основних функцій і систем організму є в медичній частині колонії в достатній кількості та асортименті.

Читайте також: Афанасьєв каже, що не має змоги підтримувати зв'язок із Сенцовим

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

В цілому в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-