Сенцов виглядає гірше, ніж на останніх фото - адвокат

Сенцов виглядає гірше, ніж на останніх фото - адвокат

Укрінформ
Адвокат українського політв'язня Олега Сенцова, що голодує з травня, Дмитро Дінзе заявляє, що фотографії, оприлюднені нещодавно омбудсменом Людмилою Денісовою, не відбивають реального стану його підзахисного.

Про це Дінзе сказав в інтерв'ю «Медузі».

«Цю фотографію, наскільки я зрозумів, того ж дня зробив на прохання Тетяни Москалькової омбудсмен Ямало-Ненецького автономного округу Анатолій Сак. Він сфотографував Олега у тому стані, в якому він знаходиться. Але знімок передає не все - насправді він виглядає ще гірше», - сказав адвокат Сенцова. 

Водночас він зазначив, що на фото видно, що Сенцов сильно схуд. «Він не показує свою грудну клітину і запалий живіт - це, звичайно, справило б більше враження. А так - його попросили стати, він став. І його сфотографували», - підкреслив адвокат.

Читайте також: Тюремники: Сенцов відмовився від госпіталізації, бо хворим себе не вважає

За його словами, 7 липня відбулася його остання зустріч з підзахисним, у ході якої Сенцов розповів про проблеми з серцем «на фоні поганої роботи нирок і печінки». На початку вересня, підкреслив Дінзе, має пройти чергова така зустріч.

 «У липні у нього розпочалася третя криза голодування... Перша криза - людина звикає до голодування. Друга криза - у неї починаються зміни. Третя криза - вона живе з цими змінами. Четверта - це вже відмова органів йде», - заявив Дінзе.

За його словами, Сенцов погано почувається, в основному лежить, рідко ходить.

«Медичними свідченнями встановлено, що у нього фактично не відтворюються кров'яні тільця, знижений гемоглобін, розвинулася анемія, німіють руки й ноги», - розповів адвокат.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення. Він оголосив безстрокове голодування 14 травня з вимогою звільнення всіх українських політичних в'язнів. 

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-