Посольство України просить дипкорпус у РФ добитися відвідин Сенцова

Посольство України просить дипкорпус у РФ добитися відвідин Сенцова

Укрінформ
Посольство України в РФ звернулося до іноземного дипкорпусу в Росії з проханням допомогти отримати дозвіл на відвідання консулом українського режисера Олега Сенцова і посилити увагу світу до його повільного вбивства в російській тюрмі.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Посольство України в РФ і наше консульство в Єкатеринбурзі надіслали чергове звернення до ФСВП РФ щодо надання дозволу на відвідання Олега Сенцова консульською посадовою особою. Відповіді - поки що немає. Наші консули докладають всіх зусиль, аби добитися зустрічі. Наші дипломати також звернулися до іноземного дипкорпусу в РФ з проханням добиватися відвідин О.Г.Сенцова, посилити увагу світу до повільного вбивства Олега й інших українських бранців в російській тюрмі", - написала Геращенко.

Вона також поінформувала, що українська сторона ще раз надіслала пропозицію РФ щодо зустрічі омбудсменів Л. Денисової і Т. Москалькової у Мінську чи на іншому майданчику для розблокування процесу відвідин утримуваних та їх негайного звільнення.

Читайте також: Денісова квапить Росію з помилуванням: Сенцов у надкритичному стані

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було заарештовано в окупованому Криму у травні 2014 року і незаконно засуджено до 20 років ув'язнення. 

14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політичних в'язнів.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова критичний. Крім того, йому не передають листи.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-