У Сімферополі активіст

У Сімферополі активіст "галявини протесту" хотів вчинити акт самоспалення

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму біля будинку так званої адміністрації м. Сімферополя учасник "галявини протесту" з масиву "Стрілкова" підпалив себе на знак протесту проти дії влади зі знищення кримськотатарського селища.

Про це свідчить відео, опубліковане "Крим.Реалії".

"Один з кримських татар, активістів «галявини протесту», облив себе горючою рідиною і підпалив, проте присутнім вдалося оперативно загасити одяг, що загорівся на ньому. Перед підпалом чоловік заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади», - повідомляє «Крим.Реалії». 

За даними "Кримської солідарності", самоспалення здійснював Ватан Карабашев, мати якого, Муміне Муртаза, з 2006 року була учасником акції на масиві "Стрілкова".

Напередодні в Сімферополі знову загострилася земельна проблема на масиві "Стрілкова".

За твердженням учасників "галявини протесту", окупаційна влада почала підготовку до знесення будинків у кримськотатарському селищі на вулиці Стрілковій. Сьогодні вранці кримські татари зібралися біля будинку "адміністрації" м.Сімферополя.

Читайте також: У Сімферополі загострився земельний конфлікт між кримськими татарами та окупантами

Як повідомлялося раніше, учасники "галявини протесту" на вул. Стрілковій у Сімферополі вступили в конфлікт з місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар. Раніше силовики провели обшук у організатора "галявини протесту" Фазила Ібрагімова з вилученням списку жителів масиву і протоколів їхніх зборів. Йому також був призначений адміністративний арешт.

"Галявини протесту" – це громадський рух з метою отримання і легалізації земельних ділянок у Криму для репатріантів, які повернулися на батьківщину.

Фото, відео: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-