Прокуратура Криму направила до суду обвинувачення проти довіреної особи Путіна

Прокуратура Криму направила до суду обвинувачення проти довіреної особи Путіна

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальний акт відносно особи, яка організовувала збір підписів на підтримку Путіна на незаконних виборах президента РФ в анексованому Криму.

Про це повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим до Апеляційного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт відносно громадянки України - керівника кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху "Волонтеры победы" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі АРК нагадали, що на початку 2018 року зазначена особа брала участь в організації незаконного проведення виборів президента Російської Федерації на території тимчасово окупованої території України – півострові Крим.

Зокрема, як керівник кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху "Волонтеры победы", вона організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

"Таким чином, дана громадянка України, беручи участь в офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території України виборів президента РФ, сприяла таким чином легалізації діяльності окупаційної влади та визнання анексії Криму, тобто вчиняла дії, направлені на зміну меж території України та її державного кордону", - підкреслили в прокуратурі.

Читайте також: Суд залишив за гратами довірену особу Путіна в Криму

В наглядовому відомстві додали, що у ході досудового розслідування, зокрема, висновками експертизи (портретної), показаннями свідків та іншими здобутими доказами підтверджено протиправність її діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня 2018 року на адмінкордоні з Кримом (КПВВ "Чонгар") була затримана керівник кримського відділення російського руху "Волонтеры победы" Олена Одновол. Прокуратура АРК вручила їй підозру в здійсненні державної зради. Суд у Херсоні заарештував Одновол на 60 діб без застави.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-