Сенцов подякував польським кіномитцям за підтримку

Сенцов подякував польським кіномитцям за підтримку

Укрінформ
Український кінорежисер і політв'язень у Росії Олег Сенцов подякував польським кіномитцям за підтримку українців і його особисто.

Про це він написав у листі Євгену Клімакіну - журналісту видання Сulture.pl, яке організувало проект на підтримку Сенцова у вигляді публічних читань оповідань українця відомими польськими акторами і режисерами. 

“Я радий, що мої оповідання сподобалися братам-полякам. Прошу передати велику подяку особам, які брали участь у записах і особливо Даніелю Ольбрихському — прекрасному актору, який мене підтримує вже не один рік”, - написав Сенцов у листі, який датований 17 липня.

У листі він подякував полякам за підтримку українців у складний для них час.

“Брати діють саме так: нагло не обкрадають сусіда, використовуючи ситуацію”,- зазначив у листі Сенцов.

Він висловив сподівання, що знову відвідає Польщу і зустрінеться з усіма. Сенцов зауважив, що був у Польщі лише раз — на кінофестивалі у Лагово на заході РП і йому там дуже сподобалося. 

Як інформувалося, відомі польські кіномитці прочитали на камеру оповідання Сенцова “Собака” та “Бабушка”. У проекті взяли участь всесвітньо відомий польський кіноактор Даніель Ольбрихський, актор і директор Польського театру Анджей Северин, відомі польські актори Александра Поплавська, Агата Кулеша, Йоанна Куліг, Анджей Хира. 

Читайте також: Геращенко і Денісова просять в уряду алгоритм підтримки родин політв'язнів

Як відомо, Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10-ти, а Сенцова - до 20-ти років позбавлення волі.

Напередодні двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан спростувала інформацію про те, що режисер нібито перебуває при смерті.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-