Біля посольства РФ в Києві відбулася акція

Біля посольства РФ в Києві відбулася акція "Де Ервін?"

Відео
Укрінформ
В день 33-річчя зниклого в Бахчисараї члена Меджлісу Ервіна Ібрагімова біля будівлі посольства РФ в Києві пройшла 25-а акція "Де Ервін?".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, подякувати учасникам акції, організованої громадською організацією "КримСОС" приїхав з окупованого півострова батько Ервіна Умер Ібрагімов.

"Сьогодні Ервіну виповнюється 33 роки. Це вже третій день його народження, який ми святкуємо без нього", - каже батько.

За його словами, незважаючи на те, що зникнення сина зафіксували камери відеоспостереження, кримінальна справа про його зникнення не принесла ніяких результатів, а у вересні 2017 року і зовсім її було закрито окупаційною владою.

За словами керівника громадської організації "КримСОС" Таміли Ташевої, на сьогодні в Криму зафіксовано 16 зниклих людей.

"Понад 90 кримінальних справ було заведено в Криму, 66 осіб перебувають у місцях позбавлення волі по кримських справах. В даний час зафіксовано 16 зниклих людей разом з останнім викраденням Олександра Стешенка. Швидше за все, він перебуває в лапах ФСБ ... Але сім'я вважає його зниклим, тому що він більше місяця не виходив на зв'язок", - розповіла Ташева.

Вона зазначила, що результатом таких акцій, як сьогоднішня, є те, що такі міжнародні інституції, як "Робоча група ООН з насильницьких зникнень людей, Комітет проти тортур в певній мірі впливають на Російську Федерацію".

Читайте також: Райсуд Києва розгляне справу про держзраду екс-заступника голови УДО Криму

Як повідомила Ташева, мета акції "Де Ервін?" в тому, щоб постійно говорити про насильницькі зникнення людей в Криму, щоб список зниклих без вісті кримчан більше не поповнювався, і в цьому сенсі організація досягла певного результату.За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, складність розкриття таких злочинів, як викрадення людей, в тому, що "вони відбуваються безпосередньо під керівництвом близького оточення Путіна, спецслужб".

"Вони настільки ретельно опрацьовуються, там ставляться заслони. Ми вже вкотре через суд намагаємося домогтися розслідування справи щодо Ервіна, але отримуємо відмови, і поки ми не пройдемо цей шлях, не зможемо вийти на європейський  майданчик", - пояснив Чийгоз.

Він зазначив, що подібні акції спрямовані на те, щоб українське суспільство і світ не забували, що замовчування проблеми викрадення людей в Криму - "це щонайменше мовчазна співучасть у цих злочинах".

Як повідомлялося, Ервіна Ібрагімова було викрадено два роки тому, в ніч з 24 на 25 травня 2016 року, в м. Бахчисараї. Камера спостереження, розміщена на магазині неподалік місця події, зафіксувала, що Ібрагімова зупинили люди в поліцейській формі Російської Федерації. Люди в формі співробітників дорожньої патрульної служби затягли його в мікроавтобус. Ервін зробив спробу відбитися, але нападники силоміць заштовхали його в авто. З цього моменту Ервіна ніхто не бачив, і на зв'язок він не виходив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-