Сенцов закликає не поширювати чутки про його примусове годування чи смерть - адвокат

Сенцов закликає не поширювати чутки про його примусове годування чи смерть - адвокат

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, який третій місяць голодує в знак протесту, попросив не поширювати неправдиві чутки про його примусове годування або смерть.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе в ефірі Громадського.

"Олег сказав, щоб люди не поширювали чутки про примусове годування, він просить відкидати таку інформацію і фільтрувати. А щодо чуток про його смерть - він посміявся над людьми, які поширюють їх, і вважає їх шкідниками", - сказав адвокат.

Адвокат зустрівся з Сенцовим 19 липня. Вони бачилися тет-а-тет без представників колонії.

"Ми спілкувалися крізь скло. Він передавав слова підтримки політв'язнів в Криму. Він намагається стежити з різних джерел за кримськими справами", - зазначив Дінзе.

Читайте також: У Сенцова стався другий криза, але він відмовився від госпіталізації

Як відомо, Олега Сенцова затримала в Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли в Москву, в слідчий ізолятор Лефортово.

Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

З вимогою звільнити Олега Сенцова до російської влади зверталися представники українського кіноспільноти, уряд України, Європейська кіноакадемія; кінорежисери з світовим ім'ям: Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, Кен Лоуч та інші. Проте все було марно.

В серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 його етапували в Якутію, а з листопада 2017 Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

13 липня стало відомо, що мати українського режисера Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування сина. У Кремлі заявили: якщо лист надійде, то його розглянуть.

Поки українська влада і світове співтовариство роблять все можливе, щоб український кінорежисер повернувся на батьківщину.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-