Мати Балуха заявляє, що не проситиме у Путіна помилування для сина

Мати Балуха заявляє, що не проситиме у Путіна помилування для сина

Укрінформ
Мати українського політв'язня Володимира Балуха заявила, що не буде просити президента Росії Володимира Путіна помилувати сина.

Про це повідомляє Крим.Реалії. 

«Я Путіна просити (про помилування сина - ред.) не буду. Мене Вова не так зрозуміє. Він проти, щоб просити. Просити - це визнати свою провину. А він провини визнати не може, тому що він не винен ні в чому », - говорить вона.

В очікуванні повернення сина жінка стверджує, що «жива лише завдяки підтримці людей».

Читайте також: Український політв'язень Куку перебуває під постійним відеонаглядом - адвокат

Як повідомлялося, т. з. "залізничний районний суд Сімферополя" в  окупованому Криму відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українця Володимира Балуха за вироком першої кримінальної справи.

Раніше 5 липня "суддя" Тетяна Пиркало присудила активісту Балуху три роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю із попередніми кримінальними справами - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у 10 тис. рублів (близько 4 600 гривень).

Як відомо, всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-