Росія розмістила у Криму ударну авіацію, новітні ракети та ЗРК — Порошенко

Росія розмістила у Криму ударну авіацію, новітні ракети та ЗРК — Порошенко

Укрінформ
Російська Федерація після незаконної анексії Криму значно наростила свою військову присутність на півострові та посилила флот новітньою технікою й озброєнням.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед учасниками багатонаціональних міжнародних навчань Sea Breeze 2018 в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після незаконної анексії Криму ми бачимо різке зростання ескалації напруги. Росія на незаконно окупованій території різко збільшила своє військове угруповання, вперше там розміщена ударна авіація, новітні ракетні комплекси, новітні зенітні комплекси”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Екс-глава охорони: Янукович хотів, аби Путін ввів "миротворців" в Україну

Крім того, він підкреслив, що російський Чорноморський флот, який незаконно розташований в анексованому українському Севастополі, посилено підводними човнами, новими військовими кораблями та озброєно далекобійними ракетами морського базування.

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-