Екс-глава охорони: Янукович хотів, аби Путін ввів

Екс-глава охорони: Янукович хотів, аби Путін ввів "миротворців" в Україну

Укрінформ
Екс-начальник служби безпеки вважає, що Янукович звертався у березні 2014 року до Путіна щодо проведення "невідкладних консультацій" у зв'язку із ситуацією, що склалася на той момент у державі.

Про це він повідомив під час допиту в Оболонському райсуді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З того, що я зрозумів, Янукович звертався до президента РФ Путіна щодо невідкладного проведення консультацій щодо можливості погодження миротворчої або поліцейської місії, а також просив, наскільки мені відомо, щодо інформування світової спільноти про ситуацію в Україні", - сказав Кобзар.

Він повідомив, що, як він зрозумів, основою для такого звернення став договір між Україною і РФ про дружбу і співробітництво від 1997 року.

Кобзар висловив переконання, що головною ціллю виїзду Януковича з України було не допустити розколу держави і кровопролиття.

Читайте також: Екс-начальник охорони Януковича розповів, з якими "пригодами" тікали до Криму

"Я вважаю, що він на той момент про себе не думав, він за владу не тримався", - уточнив свідок.

За його словами, Янукович говорив про це неодноразово.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-