Кримський

Кримський "суд" відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні

Укрінформ
"Суд" в Криму відхилив клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українця Володимира Балуха за вироком першої кримінальної справи.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя відхилив розгляд клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, "прокурор" Денис Мишкін подав клопотання про припинення розгляду клопотання по УДЗ (умовно-дострокового звільнення - ред.) за першим вироком, "оскільки вже був ухвалений новий вирок" і "суддя" Дмитро Михайлов задовольнив це клопотання.

Читайте також: "Кримського диверсанта" Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму

Як повідомлялося, 5 липня "суддя" Тетяна Пиркало присудила активісту Балуху три роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю із попередніми кримінальними справами - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у 10 тис. рублів (близько 4 600 гривень).

Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня 2018 року.

"Влада" затримали активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де мешкає Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

МЗС України та США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-