"Кримського диверсанта" Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму

Оновлено
Укрінформ
Підконтрольний Росії Верховний суд Криму оголосив вирок українцю Євгену Панову, обвинуваченому в підготовці диверсії на території анексованого півострова, - його засудили до 8 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Громадське радіо. 

Зокрема, Панова визнали винним за всіма інкримінованими йому обвинуваченнями, а саме: ст. 281 Кримінального кодексу РФ (підготовка диверсії), ст. 222 частина 3 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ст. 226.1 частина 3 КК РФ (Контрабанда вогнепальної зброї або її основних частин, вибухових пристроїв, боєприпасів, зброї масового ураження). 

"За сукупністю статей, шляхом часткового складання покарань, призначити покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - заявив суддя Андрій Палій. 

Оголошення вироку проходило у відкритому режимі, на відміну від інших судових засідань у цій справі, які проходили в закритому режимі. Після оголошення вироку мати Євгенія Віра Котелянець у залі суду відреагувала на вирок фразою: "Нехай вам Бог дасть те, що ви заслуговуєте". 

На попередньому судовому засіданні під час дебатів сторін прокурор Есвет Фурмамбетов запросив для Панова покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років і 6 місяців з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. 

Читайте також: Голодуючого Балуха тримають у загальній камері, що погіршує його стан - Чийгоз

Громадянин України Євген Панов, за версією слідства, "планував диверсію на цивільних і військових об'єктах у Криму". Його затримали на адміністративному кордоні з Кримом у серпні 2016 року. Одночасно з ним і за тими ж обвинуваченнями був затриманий Андрій Захтей, який згодом підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів. Панов відмовився від угоди з російським слідством. Він стверджує, що його викрали співробітники ФСБ на нейтральній території пропускного пункту "Чонгар" і до підготовки диверсії він не причетний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-