Куку заявив, що голодуватиме, поки Росія не звільнить усіх політв'язнів

Куку заявив, що голодуватиме, поки Росія не звільнить усіх політв'язнів

Укрінформ
Голодування кримськотатарського правозахисника і політв'язня Еміра-Усеїна Куку триває 17-й день. Напередодні у ході судового засідання він заявив, що голодуватиме, поки РФ не звільнить усіх політв'язнів, названих у резолюції Європарламенту.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Я, Куку Емір-Усеїн Кемалович, 26.06.1976 року народження, громадянин України, кримський татарин, мусульманин, оголошую голодування (відмова від їжі) з 06.00 26.06.2018 року доти, поки не вирішиться питання звільненням політв'язнів у російських в'язницях, виправних колоніях, у кількості 70 осіб (повний список вказаний у Резолюції Європарламенту від 14.06.2018 року, а також представлений Уповноваженим з прав людини Верховної Ради України Денісовою Л.Л., правозахисною організацією Amnesty International Ukraine)", - йдеться у заяві Куку.

Крім того, у ній висуваються вимоги про припинення репресій проти кримських татар і висловлюється солідарність з іншими голодуючими політв'язнями.

"Цим голодуванням я висловлюю солідарність з Олегом Сенцовим, Володимиром Балухом, Олександром Шумковим, Олександром Кольченком, Станіславом Клихом, які раніше оголосили голодування", - сказав політв'язень.

Читайте також: Кримський політв'язень Куку за час голодування втратив 9 кілограмів – адвокат

Як уточнили у "Кримській правозахисній групі", письмову заяву про голодування, в якій викладено вимоги Еміра-Усеїна Куку, адресовано президентові Російської Федерації Володимиру Путіну, генеральному прокурору РФ Юрію Чайці, генеральному консулу України у Ростові-на-Дону Віталію Москаленку.

Як повідомлялося, кримський політв'язень Емір-Усеїн Куку тримає голодування з 26 червня. Він міститься у СІЗО Ростова-на-Дону в одиночній камері та знаходиться під постійним відеоспостереженням. Куку та інші обвинувачені у причетності до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір» ялтинці Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані у лютому-квітні 2016 року в Ялті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-