Спорудження пунктів пропуску

Спорудження пунктів пропуску "Чонгар" і "Каланчак" обіцяють завершити цього року

Укрінформ
Роботи з будівництва тимчасових пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на/з тимчасово окуповану територію АР Крим для автомобільного сполучення «Чонгар» та «Каланчак» та зон сервісного обслуговування перед ними мають бути завершені до кінця 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури за підсумками наради, яка відбулася 11 липня.

«Вже наприкінці цього року на пунктах пропуску «Чонгар» та «Каланчак» будуть створені всі необхідні умови для забезпечення належного комфорту громадян під час перетину адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АР Крим. Всі роботи мають бути завершені до кінця цього року. Громадяни, які працюють на даних пунктах пропуску та перетинають їх, отримають гідні умови для роботи та будуть забезпечені належним сервісом та комфортом. Для нас це питання гідності!» - підкреслив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Він повідомив, що всі роботи по спорудженню тимчасових споруд на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» мають бути завершені у листопаді цього року.

На початку липня 2018 року Кабмін України ухвалив рішення виділити 105,98 млн грн на будівництво тимчасових контрольних пунктів для в'їзду/виїзду на територію анексованого Криму для автомобільного сполучення "Каланчак" і "Чонгар" на кордоні з Херсонською областю. Згідно із затвердженою постановою Кабміну, будівельні роботи планується почати і завершити у 2018 році, кошти будуть виділені з резервного фонду бюджету.

Читайте також: Уряд виділить понад 100 млн на облаштування пунктів пропуску з Кримом

Наразі на КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" створені мінімальні зручності, які, в основному, забезпечують потреби уповноважених службових осіб ДФС і Держприкордонслужби. У той же час, для цивільного населення не було створено належних зручностей, наявної інфраструктури недостатньо для їхнього якісного обслуговування. 

Одержувачем коштів з бюджету є ДП "Українське державне підприємство обслуговування іноземних і вітчизняних автотранспортних засобів "Укрінтеравтосервіс", зазначено у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-