Сенцов виснажений, але продовжує голодування - сестра

Сенцов виснажений, але продовжує голодування - сестра

Політв’язні
Укрінформ
Український політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ, продовжує голодування, хоча йому дуже важко і він вимотаний.

Про це повідомила в Facebook його сестра Наталя Каплан, яка бачилася з режисером в колонії 5 липня.

"Олег Сенцов живий, продовжує голодування. Він бореться, хоча йому це дуже важко, він вимотаний. Цікаво, де він бере стільки сил, відповіді у мене немає", - написала Каплан.

За її словами, у неї немає фото або відео Олега. "Перед побаченням відбирають все і змушують підписати папір, що аудіо та/або відеозйомка карається позбавленням волі", - уточнила Каплан.

Вона також розповіла, що не переказувала для ЗМІ всю розмову з Сенцовим на двогодинному побаченні, "тому що не вважала це потрібним і важливим".

"Для багатьох він герой і щось на зразок ідола. Це сумно, насправді. Він просто людина. Ми майже півгодини говорили тільки про собак. Ми обидва за цей час втратили наших улюблених лабрадорів, Гріну і Гурда, у нього білий, у мене - чорний, у нього - дівчинка, а у мене - хлопчик. Це важливо для нас, але не для сторонніх. Ми просто люди і часто говоримо про особисте, залиште це нам, будь ласка", - зазначила Каплан.

Як повідомлялося, Наталія Каплан 5 липня побувала в колонії "Білий ведмідь" в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з Сенцовим. Це була перша їх зустріч за кілька років.

Читайте також: Європейські кіноакадеміки вимагають звільнити Сенцова

Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить в Росії - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Всього в Росії і включеному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-