Військові моряки долучилися до флешмобу на підтримку Сенцова

Військові моряки долучилися до флешмобу на підтримку Сенцова

Відео
Укрінформ
Українські військові моряки у свій професійний день приєдналися до  всесвітньої акції на підтримку режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у колонії в Росії.

Відео флешмобу розміщено на сторінці Військово-морських сил Збройних сил України у Facebook.

"Український флот своїх не кидає. Крим це Україна!" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угруповання і засудив до 20 років колонії суворого режиму. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 

Звільнення Сенцова вимагають громадські діячі Чехії, російські письменники та науковці, ПАРЄ, PEN International, режисери Франції, посольство США в Україні, Євросоюз, ОБСЄ, Amnesty International, Міністерства закордонних справ Канади, Великої Британії, Литви, Сейм Польщі, посли "Великої сімки" та інші.

Читайте також: У Києві на стадіоні «Олімпійський» проведуть акцію на підтримку Сенцова

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-