Катування людей у Криму: прокуратура розслідує дев'ять справ

Катування людей у Криму: прокуратура розслідує дев'ять справ

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво в дев'яти кримінальних провадженнях, пов'язаних із фактами катувань людей після окупації території Криму.

Про це повідомляється на офіційному сайті прокуратури АРК. 

"З моменту тимчасової окупації Автономної Республіки Крим зафіксовано випадки катувань громадян України на території півострова. Зазначені дії вчиняються як працівниками незаконно створеного органу "управління ФСБ РФ в Республіці Крим та м. Севастополі", інших органів окупаційної влади, так і представниками незаконного озброєного формування "Самооборона Криму". Прокуратура Автономної Республіки Крим принципово реагує на такі факти", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, здійснюється процесуальне керівництво у 9 кримінальних провадженнях, де серед іншого збираються докази причетності осіб до катування наших громадян на території півострова Крим.

"Серед таких фактів: катування за проукраїнську позицію та спілкування українською мовою, катування з метою отримання визнавальних показів та неправдивих свідчень на інших осіб. До деяких людей застосовувався електричний струм", - зазначили у наглядовому відомстві.

Читайте також: Полонених українців вивозять з ОРДЛО для катувань у Росії - СБУ

Окрім цього, в рамках інших кримінальних проваджень, зокрема за фактами незаконного позбавлення волі, встановлюється інформація щодо майже 200 випадків нелюдського поводження з жителями півострова, що може мати ознаки катувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-