Фестиваль українського кіно в Австралії починатиме покази згадкою про Сенцова

Фестиваль українського кіно в Австралії починатиме покази згадкою про Сенцова

Укрінформ
Усі покази Фестивалю українського кіно в Австралії розпочинатимуться зі згадки про незаконно ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу повідомила творчий директор Українського кінофестивалю у Джилонгу (Австралія) Джесіка Літсас Волкер.

“Дуже важливо, аби австралійська аудиторія знала про те, що відбувається в Росії зараз. Ми сподіваємось, що завдяки обізнаності світу та міжнародному тиску Путін не матиме іншого вибору, аніж звільнити Олега Сенцова та інших 70 українських політв'язнів”, - заявила творчий директор кінофестивалю.

За її словами, плануючи фестивальну програму, вони, як організатори, завжди намагаються зробити так, щоб та була співзвучною з подіями та настроями, які панують в українському суспільстві.

“Тема Сенцова і політичних в’язнів – це те, що болить українцям сьогодні. Тому кожен показ на нашому фестивалі розпочинатиметься зі згадки про Олега Сенцова”, - наголосила Волкер.

Очікується, що детальніше про долю українського режисера, який утримується в Росії, та міжнародну кампанію на його підтримку, розповість у своєму виступі під час відкриття кінофестивалю посол України в Австралії Микола Кулініч.

Читайте також: Урядова делегація у Копенгагені вийшла з плакатами ”Free Oleg Sentsov”

Як повідомлялося, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-