Урядова делегація у Копенгагені вийшла з плакатами ”Free Oleg Sentsov”

Урядова делегація у Копенгагені вийшла з плакатами ”Free Oleg Sentsov”

Фото
Укрінформ
У Копенгагені після міжнародної конференції з питань реформ в Україні урядова делегація на чолі із Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом влаштувала флешмоб.

Метою акції було нагадування про вимогу до РФ звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Українська сторона вийшла із аркушами паперу, на яких був напис ”Free Oleg Sentsov”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз Росія тримає у політв’язнях українських громадян. Заклик Сенцова до свободи має консолідувати наші зусилля. Боротьба за наших громадян, які стали заручниками в Росії – це боротьба за демократію. Закликаю ще раз: "Свободу Олегу Сенцову", - сказав Глава українського уряду.

Читайте також: Ар'єв підозрює "домовленості" між генсеком РЄ і Путіним щодо долі Сенцова

Прем'єр-міністр  разом із міністрами перебуває із дводенним робочим візитом у Королівстві Данії.

Як повідомлялося, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-