Балуху, який голодує в Криму, стало погано - адвокат

Балуху, який голодує в Криму, стало погано - адвокат

Укрінформ
Стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, який голодує в Криму, погіршився. 

Про це 25 червня повідомила "Крим. Реалії" адвокат Ольга Дінзе після відвідання свого підзахисного в СІЗО Сімферополя.

"У нього дуже сильний біль в області грудей і підлопаткового м'яза. Швидше за все, защемлення нерва", – сказала Дінзе.

Вона додала, що через стан здоров'я Балух, який голодує вже 99 днів, відмовився йти на прогулянку, бо "просто фізично не зміг цього зробити". Крім того, за словами активістки, у засіданні про розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення він також не зміг би взяти участь.

Як повідомила Дінзе, Балух продовжує голодування у заявленому форматі: не вживає їжу, лише п'є воду.

Також адвокат додала, що активіста перевели в нову камеру. За словами Балуха, "камера нормальна, жодних проблем з іншими ув'язненими немає".

Читайте також: Захист Балуха обурений перенесенням "суду" про дострокове звільнення: Це знущання

Як повідомлялося, підконтрольний Росії Залізничний райсуд Сімферополя 25 червня відклав розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення Балуха по першій його кримінальній справі на 5 липня.

Балух голодує з 19 березня через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Інша справа проти активіста порушена через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-